1 kuře, vykostit, rozdělit na porce
2 cibule, nakrájet na kolečka
5 rajčat, oloupat, odstranit bílou dužinu, hrubě nakrájet
2 papriky, nakrájet na proužky
1 lžíce kvalitního rajčatového protlaku
3 stroužky česneku, nakrájet na tenké plátky
2 lžíce sádla
drůbeží vývar na podlití
5 zrnek pepře
1 bobkový list
pepř
sůl
V kastrolu rozehřát sádlo, přidat porce kuřete, smažit na každé straně 4 minuty.
Porce vyjmout, položit na talíř.
Do kastrolu dát cibuli, smažit 2 minuty, míchat, přidat papriky, smažit 2 minuty, přidat rajčata, celý pepř, bokový list, sůl, porce kuřete, dusit 25 minut, nebo až jde maso od kosti.
Příloha: vařené brambory, pečené brambory, rýže.
Víno: Sauvignon.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 



 
 



