1 kuře, vykostit rozdělit na porce
drůbeží vývar na podlití
300 g čerstvých hub, nakrájet na silnější plátky
1 kelímek smetany na šlehání
1 dcl bílého vína
1 cibule, drobně nakrájet
2 lžíce sádla
2 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
pepř
sůl
Porce kuřete opepřit osolit.
V kastrolu rozehřát sádlo, porce kuřete prudce osmažit, vyndat na talíř.
Do kastrolu přidat máslo, cibuli, smažit 2 minuty, míchat.
Přidat houby, smažit bez míchání 2 minuty, aby nepustily příliš vody, kastrolem občas zatřást.
Houby opepřit, osolit, promíchat, přidat víno, nechat zredukovat na 1/3.
Přidat mouku, promíchat, přidat vývar, promíchat
Přidat porce kuřete, dusit do měkka, podle potřeby podlévat horkým vývarem. 
Kastrol odstavit z plotny, maso vyjmout, vmíchat smetanu, dochutit pepřem, solí. 
Příloha: rýže.
Víno: Rulandské šedé.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 



 
 



