Marináda
- 5 stroužků česneku, rozmačkat
- 200 ml oleje
- šťáva z jednoho citrónu
- koriandr, nebo petržel, drobně nakrájet
- bílý pepř
Omáčka
- 3 stroužky česneku, drobně nakrájet
- 1 malá cibule
- citrónová kůra z ½ citrónu, nastrouhat
- 800g kokosového mléka (2 konzervy)
- 2 malé zelené chilli papriky
- smetana
- ½ lžíce medu
Omáčka: 
V hlubokém hrnci osmažit cibuli, česnek, chilli, citrónovou kůru, přidat kokosové mléko, přivést k varu a hned ztlumit a vařit 25 minut. 
Pro kuře
- 4 kuřecí prsa
- 1 lžíce sádla
- 4 listy čínského zelí
- muškátový oříšek
- 25g másla
- lístky koriandru na ozdobu
1. Maso naložit do marinády, marinovat v ledničce 1 den, nejdéle 3 dny.
2. Na pánvi rozehřát sádlo, osmažit kuřecí prsa.
3. Kuřecí prsa přendat do kastrolu.
4. Omáčku scedit na kuřecí prsa, 5 minut provařit.
5. Na pánvi osmažit na másle s muškátovým oříškem listy čínského zelí.
6. Z omáčky vyndat kuřecí prsa, přidat smetanu, ochutit, přidat med.
7. Kuřecí prsa zabalit do listů čínského zelí a přelít omáčkou.
Příloha: rýže.
Víno: Rulandské šedé.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 



 
 



