1 kuře
½ lžíce másla
pepř
sůl
Nádivka
1½ hrnku vařené rýže
1 cibule, drobně nakrájet
1 stonek celeru, drobně nakrájet
1 lžíce másla
2 lžíce půlených, oloupaných pražených mandlí
2 lžíce drobně krájené petržele
pepř
sůl
Na pánvi rozehřát máslo, přidat celer, cibuli, pepř, sůl, smažit 2 minuty, dát do mísy.
Přidat rýži, mandle, promíchat.
Kuře potřít změklým máslem, vně i uvnitř opepřit, osolit.
Kuře naplnit nádivkou, zašít.
Kuře dát na pekáč, mírně podlít vodou, zakrýt pekáč, vložit do trouby rozehřáté na 180°C, péct 1 hodinu, kuře občas přelévat výpekem.
Odkrýt pekáč, péct 20 minut.
Kuře položit na talíř zakrýt alobalem, nechat 10 minut ležet.
Šťávu z pekáče scedit, doplnit 1 lžící másla.
Příloha: ryže se žampióny.
Víno: Rulandské šedé, kabinet.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 



 
 



