6 ks pstruha, nebo jiné pevné ryby
Marináda
4 lžíce olivového oleje
3 lžíce citrónové šťávy
3 stroužky česneku, rozmačkat
2 hrsti drobně krájeného koriandru
pepř
sůl
Rybu opepřit, osolit.
 Položky marinády smíchat a potřít rybu. 
Marinovat 1 hodinu. 
Rybu grilovat celkem 6 minut.  
Víno: Sylvánské zelené, pozdní sběr.
Omáčka
cibule, drobně nakrájet
4 stroužky česneku, drobně nakrájet
6 rajčat, oloupat, odstranit bílou dužinu, drobně nakrájet
2 chilli papriky, drobně nakrájet
 5 dcl zeleninového nebo rybího vývaru na podlití
2 lžíce citrónové šťávy
1/2 hrsti drobně krájeného koriandru
3 lžíce másla
pepř
sůl
V kastrole rozehřát 1 lžíci másla, přidat cibuli, smažit 4 minuty, míchat.
Přidat chilli papriky, smažit 2 minuty, přidat rajčata, citrónovou šťávu, pepř, sůl, dusit 15 minut, podle potřeby podlít vývarem.
Dát z plotny, vmíchat koriandru a vmíchat 2 lžíce másla, ochutit pepřem, solí. Přelít přes rybu. 
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 



 
 



