nebo jiné tvary
250 g hladké mouky
90 g moučkového cukru
120 g másla
90 g hrozinek, namočit do rumu, drobně nakrájet
0,5 dcl rumu
30 g lískových oříšků, oloupat, nakrájet
2 žloutky
1 bílek na potření
forma na kolečka
Do mísy dát mouku, cukr, žloutky hrozinky, oříšky, vypracovat těsto, zabalit do fólie, dát na 3 hodiny do ledničky.
Z těsta vyválet plát silný 3 mm, formou vykrájet kolečka, ta pokládat na papír na pečení, nebo vymaštěný plech posypaný hrubou moukou.
Plech vložit do trouby rozehřáté na 160°C, péct, až těsto zrůžoví.
Polovinu vychladlých koleček potřít  na vrchu bílkem, druhou polovinu na spodku. Mezi dvě kolečka vložit kolečko náplně.
Část koleček namočit z poloviny do rozehřáté čokolády, u části přelít vršek.
Mandlová náplň
120 g spařených, oloupaných, mletých mandlí
120 g moučkového cukru
1 bílek
1 lžíce rumu
Všechny suroviny vložit do mísy a promíchat.
Vyválet na plát silný 3 mm, formou vykrájet kolečka.
Poleva
120 g čokolády na vaření
½ lžíce másla
Čokoládu rozpustit s máslem.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 



 
 



