4 kachní prsa
8 brambor, oškrábat, nakrájet na malé kostičky
2 lžíce sádla
2 cibule, drobně nakrájet
5 rajčat, oloupat, odstranit bílou dužinu, drobně nakrájet 
½ lžičky tymiánu na kachní prsa
1 lžička tymiánu na brambory
1 stroužek česneku, drobně nakrájet
20 oliv
½ lžíce hladké mouky, krátce opražit
pepř
sůl
Dát na plotnu kastrol a ještě na do studeného kastrolu bez tuku položit prsa kůží dolů, smažit 6 minut, prsa vyndat, dát na talíř.
Do kastrolu vložit cibuli, smažit 3 minuty, míchat, přidat rajčata, tymián, česnek, mouku, pepř, sůl, promíchat.
Na směs položit kachní prsa kůží nahoru, dusit 10 minut.
Přidat olivy, dusit 5 minut.
Na pánvi rozehřát sádlo, přidat brambory, tymián, opepřit, osolit, brambory opéct.
Prezentace: na talíř dát porci zeleninové směsi, na směs porci opečených brambor, na brambory položit kachní prso.
Víno: Rulandské modré.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 



 
 



