600 g bílých fazolí
2 prasečí uši
2 plátky krkovice, každý 150 – 200 g, vysoké 2,5 cm
2 kotlety s kostí
2 kachní stehna
2 kachní prsa
6 lžic strouhanky
6 lžic vepřového sádla
2 lžíce kachního nebo husího sádla (když není, tak vepřového)
1 l drůbežího vývaru
2 šťavnaté pikantní klobásy
2 cibule, nakrájet na kolečka
2 mrkve, nakrájet na silnější kolečka
4 stroužky česneku, nakrájet na plátky
3 rajčata, oloupat, odstranit bílou dužinu, drobně nakrájet 
2 lžíce kvalitního rajčatového protlaku
4 hřebíčky
2 bobkové listy
svazek zelené petržele
4 snítky tymiánu nebo 1 lžička sušeného
1 lžička sušené šalvěje
½ lžičky cukru
pepř
sůl
Všechna masa opepřit, osolit.
Fazole dát do vařící vody, vařit 5 minut, slít, dát stranou.
V kastrolu rozehřát sádlo, postupně konfitovat maso (pomalu péct v sádle) v pořadí: krkovice, kotlety, kachní stehna, každé maso po 5 minutách obrátit.
Konfinované maso vložit do cedníku okapat, dát na talíř, přikrýt alobalem.
Ve větším kastrolu rozehřát 2 lžíce husího nebo kachního sádla, přidat prasečí uši, cibuli, mrkev, česnek, hřebíček, smažit 5 minut.
Přidat protlak, rajčata, cukr, bobkový list, petržel, tymián, šalvěj, fazole, promíchat.
Přidat konfitované maso, podlít vývarem, pomalu dusit 2 hodiny, podlévat horkým vývarem.
Větší pánev dát na rozehřátou plotýnku, ihned na pánev položit kachní prsa kůží dolů, po chvíli přidat klobásy, smažit 5 minut, prsa i klobásy otočit, smažit 5 minut.
Prsa i klobásy rozdělit na 3 díly
Prasečí uši nakrájet na proužky, položit na dno pekáče, zasypat fazolemi se zeleninou, zalít šťávou z kastrolu, posypat třemi lžícemi strouhanky.
Na strouhanku rozložit všechno maso včetně kachních prsou a klobásy, posypat zbylou strouhankou, dát nezakryté do trouby rozehřáté na 180°C, zapékat 10 minut.
Víno: Rulandské modré.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 



 
 



