8 lžic šípkové marmelády 
0,5 l masového vývaru
2 dcl červeného vína (Svatovavřinecké)
1 cibule, drobně nakrájet
1 mrkev, drobně nakrájet
2 petržele, drobně nakrájet
1/8 celeru, drobně nakrájet
kousek skořice
4 zrnka pepře
2 zrnka nového koření
1 bobkový list
½ lžíce cukru
½ lžíce strouhaného perníku
1 lžíce šťávy z brusinek
2 plátky citrónu, odkrojit bílou dužinu
1 lžíce citrónové šťávy
strouhaná citrónová kůra ze ¼ citrónu
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce másla
2 lžíce oleje
pepř
sůl
V kastrolu rozehřát máslo, olej, přidat cukr, nechat zkaramelizovat.
Přidat mrkev, celer, petržel, smažit 3 minuty, míchat.
Přidat cibuli, smažit 3 minuty, míchat, přidat mouku, smažit 1 minutu.
Přidat víno, zredukovat, přidat šťávu z brusinek, citrónovou šťávu, strouhaný perník, promíchat.
Přidat vývar, citrónovou kůru, plátky citrónu, skořici, celý pepř, nové koření, skořici, promíchat, vařit 25 minut.
Z omáčky vyndat koření, skořici, rozmixovat.
Přidat šípkovou marmeládu, zamíchat, 10 minut provařit.
Dochutit pepřem, solí.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 



 
 



