400 g vepřové panenky, nakrájet na kostičky 2 cm
250 g kukuřičného škrobu (Dustin)
2 jarní cibulky, nakrájet na tenká kolečka
10 g zázvoru, nakrájet na tenké plátky
10 g sezamových semínek
80 g cukru
4 lžíce octa
2 lžičky sezamového oleje
3 lžičky červeného dezertního vína
rostlinný olej na smažení (ne olivový)
sůl
Smíchat vepřové maso, škrob s vodou tak, aby bylo maso obalené, nechat ležet 20 minut.
V misce smíchat cukr, ocet, sezamový olej, víno, špetku soli.  
Ve woku (na pánvi) rozehřát 4 lžíce oleje, když se z něho začne kouřit, přidat menší množství masa, smažit 1,5 minuty, míchat, dát do cedníku okapat. Postup opakovat, až je všechno maso osmažené.
Olej vylít, wok vyčistit, přidat 1 lžíci oleje, rozehřát, přidat jarní cibulku, zázvor, smažit 1 minutu (ne víc), přidat směs cukru, octa, sezamového oleje, promíchat, přidat maso, promíchat, přidat sezamová semínka, promíchat.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 



 
 



