1 lžíce olivového oleje 
1 lžíce kvalitního českého másla
1 cibule, drobně nakrájet 
1 zelená paprika, drobně nakrájet 
4 lžíce drobně nakrájeného celeru 
1 lžíce drobně nakrájeného česneku 
5 rajčat, oloupat, odstranit bílou dužinu, drobně nakrájet  
1 lžička worcestrovou omáčky 
1 lžička zeleného tabasca 
1 lžíce drobě krájené zelené petržele
1 bobkový list
pepř
sůl
V kastrolu rozehřát máslo, olivový olej, přidat celer, smažit 2 minuty, míchat, přidat papriku, smažit 1 minutu, míchat.
Přidat cibuli, smažit 3 minuty, míchat, přidat česnek, bobkový list. 
Když česnek zavoní přidat mletou papriku, rajčata, pepř, sůl, dusit 4 minuty. 
Přidat worcestrovou omáčku a tabasco, dusit dalších 8 minut.
Prezentace: omáčku dát do omáčníku, posypat zelenou petrželí.
 Autor portálu
Autor portálu je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál 



 
 



