- 2 lžíce olivového oleje, na smažení
- 1 lžíce másla, na smažení
- 1 lžíce másla, vmíchat do hotového pokrmu
- 3 cibule, drobně nakrájet
- 1 zelená paprika, oloupat, drobně nakrájet
- 30 g dunajské klobásy, nakrájet na tenké plátky, ty přepůlit
- 1,5 kg kuřecího masa, nakrájet na kostičky 2 cm
- 3 listy bobkového listu
- 3 hrnky rýže
- 1 l kuřecího vývaru
- 1 svazek zelené cibule, drobně nakrájet (nebo pórek)
- 1 stroužek česneku, drobně nakrájet
- ½ lžičky šalvěje
- ½ lžičky provensálského koření
- ½ lžičky bílého pepře
- ½ lžičky soli
1. Do rozpáleného oleje dát papriku, cibuli, česnek, šalvěj, provensálské koření, smažit, až začne cibule hnědnout, přidat
česnek, šalvěj, provensálské koření.
2. Přidat klobásu, pepř, sůl, maso a bobkový list, smažit 8 minut, míchat.
3. Přidat rýži, opékat ji 2 minuty, přidávat vývar, vařit cca 20 minut ,až je rýže měkká a tekutina odpařená, pak vmíchat
zelenou cibuli nebo pórek.
4. Odstavit mimo plotnu, vmíchat lžíci másla.