200 g hladké mouky
200 g lučiny
3 žloutky
25 g parmezánu, drobně nastrouhat
¼ lžičky muškátového oříšku
pepř
sůl
V míse smíchat lučinu, žloutky, muškátový oříšek, parmazán.
Přidat mouku, pepř, sůl, vypracovat vláčné těsto.
Těsto rozdělit na části, z jednotlivých částí vyválet válečky, z nich odkrájet noky.
Noky vložit do vařící osolené vody, vařit, až noky vyplavou, cca 3 minuty.
Nejdříve připravit omáčku, do omáčky vložit hotové noky přímo z hrnce, kde byly uvařeny, promíchat.
Omáčka
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
2 konzervy rajčat i se šťávou
1 cibule, drobně nakrájet
3 stroužky česneku, nakrájet na tenké plátky
1 hrst bazalky, hrubě nakrájet
1 chilli paprička, drobně nakrájet
pepř
sůl
V kastrolu rozehřát máslo a olej, přidat cibuli, míchat 2 minuty, přidat česnek, chilli papričku, když česnek zavoní, přidat rajčata, rajčata rozmačkat měchačkou, dusit 5 minut, míchat.
Přidat bazalku, míchat 2 minuty.
Dochutit pepřem, solí.
Víno: Zweigeltrebe