20 dkg rýže
1 l mléka
10 dkg cukru na oslazení rýže
½ lžíce cukru do mléka na vaření rýže
1 lžička cukru na dušení jablek
60 dkg oloupaných jablek bez jadřinců, nakrájet na tenké plátky
2 lžíce třešňové marmelády
3 lžíce mandlových lupínků
nastrouhaná kůra z 1/3 pomeranče
10 dkg změklého másla
4 bílky
máslo na vytření pekáče
strouhanka na vysypání pekáče
¼ lžičky skořice
1 hřebíček
vanilkový cukr na posypání
sůl
Sněhový krém
3 bílky
20 dkg cukru
Z bílků vyšlehat tuhý sníh.
Vmíchat cukr.
Rýži propláchnout vařící vodou.
Do mléka přidat ½ lžíce cukru, špetku soli, přivést k varu, přidat rýži, vařit 6 minut.
Rýži scedit, dát vychladnout.
Z bílků vyšlehat tuhý sníh.
Do menšího kastrolu dát malé množství vody, 1 lžičku cukru, ¼ lžičky skořice, 1 hřebíček
V míse vyšlehat máslo do pěny, přidat žloutky, citrónovou kůru, vanilku, 10 dkg cukru, míchat 10 až 15 minut.
Přidat studenou rýži, mandle, zvolna vmíchat sníh.
Pekáč vytřít máslem, vysypat strouhankou, rozprostřít ½ hmoty, na ní rozložit plátky jablek, středy vyplnit marmeládou, na jablka rozprostřít druhou část hmoty.
V pekáč vložit do trouby rozehřáté na 160°C, péct cca 35 minut, až povrch zčervená.
Pekáč vyndat, potřít sněhovým krém, dát zapéct při 180°C na cca 2 minuty, až povrch krému dostane světlehnědý nádech.
Posypat vanilkovým cukrem.