4 kachní prsa
8 brambor, oškrábat, nakrájet na malé kostičky
2 lžíce sádla
2 cibule, drobně nakrájet
5 rajčat, oloupat, odstranit bílou dužinu, drobně nakrájet
½ lžičky tymiánu na kachní prsa
1 lžička tymiánu na brambory
1 stroužek česneku, drobně nakrájet
20 oliv
½ lžíce hladké mouky, krátce opražit
pepř
sůl
Dát na plotnu kastrol a ještě na do studeného kastrolu bez tuku položit prsa kůží dolů, smažit 6 minut, prsa vyndat, dát na talíř.
Do kastrolu vložit cibuli, smažit 3 minuty, míchat, přidat rajčata, tymián, česnek, mouku, pepř, sůl, promíchat.
Na směs položit kachní prsa kůží nahoru, dusit 10 minut.
Přidat olivy, dusit 5 minut.
Na pánvi rozehřát sádlo, přidat brambory, tymián, opepřit, osolit, brambory opéct.
Prezentace: na talíř dát porci zeleninové směsi, na směs porci opečených brambor, na brambory položit kachní prso.
Víno: Rulandské modré.