1 kg předvařených drštěk nakrájených na proužky
1 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
1 mrkev, nakrájet na tenké plátky
½ řapíku celeru, nakrájet na tenké plátky
1 cibule, drobně nakrájet
0,7 kg rajčat, oloupat, odstranit bílou dužinu, drobně nakrájet
1 feferonka, drobně nakrájet
120 g parmazánu, nastrouhat
Ve větším kastrolu rozehřát máslo a olej, přidat celer, mrkev, cibuli, smažit 3 minuty, míchat.
Přidat rajčata, předvařené dršťky, feferonku, vývar, dusit, až dršťky změknou (cca 40 minut).
Příloha: bílé pečivo.
Víno: Müller Thurgau.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál







