• O portálu

    Autor portáluje vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portálmá ambice seznámit zájemce s těmito pravidly.

    Na portálunaleznete recepty na přípravu klasických českých jídel s použitím klasických surovin, kam nepochybně patří vepřové sádlo nebo jíška. Jsou zde i pokrmy z arabské, čínské, italské, maďarské, řecké kuchyně a další. Francouzská kuchyně není výslovně uváděna, ale její technologické postupy se prolínají do různých jídel, zejména omáček.

    Recepty jsou shromažďovány od roku 1982 a všechny, které jsou na portálupředkládány, byly vyzkoušeny. Naprostá většina receptů je upravena nebo doplněna. Jednak aby byla vylepšena chuť pokrmů, ale také proto, aby nebyla narušena případná autorská práva. Ne všechny recepty však bylo možné upravit, protože by byla narušena originalita chuti pokrmu. To platí především o české klasice. Klasické české bramborové pokrmy mají jasně daný technologický postup. To samé platí ohledně přípravy knedlíků a typických českých koláčů a buchet. A pokud chceme tyto tradiční technologické postupy zachovat i pro budoucnost, není prostor pro přílišnou kreativitu. Jen minimální zásahy byly možné u čínských pokrmů, neboť u čínských pokrmů je velmi důležité dodržovat předepsané postupy a váhová množství jednotlivých ingrediencí. Jen tak předložíte na stejný stůl 10 čínských předkrmů a 20 čínských jídel a každé z nich bude mít svoji originální a jedinečnou chuť.  

    Dovoluji si předložit vám jedno doporučení. Vždy vařte podle předpisu. Všechny suroviny si připravte předem v příslušném množství do jednotlivých misek. Na nic nezapomenete, vaření vám půjde od ruky a vždy dosáhnete požadovaného chuťového i estetického výsledku.

Co je Chef's?
sobota 23 lis 2024
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Zahraniční kuchyně

Vytisknout

ZAPEČENÉ TVAROHOVÉ NUDLE

Těsto na tvarohové nudle
120 g měkkého tvarohu
200 g hrubé mouky
1 vejce
špetka soli

Tvarohová směs
120 g měkkého tvarohu
120 ml smetany na šlehání
3 žloutky
3 bílky, ušlehat pevný sníh
60 g másla
60 g cukru
1 vanilkový cukr
20 g rozinek
30 g mandlí nebo vlašských ořechů
citrónová kůra z jednoho citrónu
špetka soli

Na vymazání pekáče
1 lžíce másla
3 lžíce strouhanky na vysypání pekáče

Tvarohové nudle
Do mísy vložit tvaroh, vejce, promíchat, přidat mouku, vypracovat těsto, nechat 15 minut ležet.
Vyválet placku silnou cca ½ cm, vykrajovat nudle 1 cm x 10 cm.
Nudle vložit do vroucí osolené vody, vařit 3 - 4 minuty.
Nudle přendat do cedníku, propláchnout studenou vodou, dát v cedníku stranou.

Tvarohová směs
V míse utřít máslo s cukrem, přidat žloutky, dobře promíchat, přidat vanilkový cukr, citrónovou kůru, sůl.
Přidat tvarohu, smetanu, ořechy, rozinky, dobře promíchat.
Vmíchat nudle, případně mírně zředit mlékem.
Překládáním směsi vmíchat sníh.
Pekáč vytřít máslem, vysypat strouhankou, vložit tvarohovou směs, rozprostřít, dát zapéct do trouby vyhřáté na 160°C, až povrch směsi začne mírně červenat.
Prezentace: jednotlivé porce polít ovocným sirupem, posypat moučkovým cukrem.

Připojte se k nám na facebooku

 

Doporučujeme