40 g nivy, drobně nastrouhat
40 g ementálu, drobně nastrouhat
40 g blaťáckého zlata, drobně nastrouhat
100 g bílého jogurtu
20 g majonézy
160 g mrkve, nakrájet na kostičky
160 g celeru, nakrájet na kostičky
100 g zelených fazolek, nakrájet na kostičky
120 g květáku, rozebrat na malé růžičky
120 g zeleného konzervovaného hrášku
2 lžíce drobně krájeného kopru
2 lžíce másla
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžička cukru
pepř
sůl
V kastrolu rozehřát máslo, přidat zeleninu, osmažit.
Přidat trochu vody dusit téměř doměkka, vmíchat hrášek, scedit.
Vmíchat sýr, jogurt, majonézu, cukr, citrónovou šťávu, kopr, ochutit pepřem, solí, promíchat.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál







