12 lžic rýže, uvařit
600 g vařeného kuřecího masa, nakrájet na kostičky
2 dcl drůbežího vývaru
3 mrkve, nakrájet na kostičky
300 g fazolek, překrájet
200 g sterilovaného hrášku
1 lžíce másla
sůl
Mrkev a fazolky vložit do menšího množství vroucí osolené vody, vařit do změknutí, scedit.
Do rýže vmíchat máslo, přidat maso, mrkev, fazolky, sterilovaný hrášek, vývar, promíchat.
Dochutit solí.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál







