2 lžíce másla
0,5 kg tvrdých hub, nakrájet na silnější plátky
1 dcl bílého vína (Müller Thurgau)
1 dcl drůbežího vývaru
6 jarních cibulek
2 stroužky česneku, drobně nakrájet
¼ lžičky mletého kmínu
1 lžička saturejky
pepř
sůl
Ve větším kastrolu rozehřát máslo, přidat houby, kmín, 6 minut smažit, míchat.
Když se odvaří voda, kterou houby pustily, přidat víno, víno zredukovat.
Přidat česnek, jarní cibulku, když česnek zavoní, přidat vývar, dusit, až se vývar téměř zredukuje, přidat saturejku, promíchat.
Dochutit pepřem, solí.
K čistě houbovému jídlu nekonzumujte žádný alkohol.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál







