1,5 kg kuřecí stehen, vykostit, maso nakrájet na kostky 4 cm
0,5 l drůbežího vývaru
1 cibule, drobně nakrájet
3 stroužky česneku, rozmačkat
1 lžíce citrónové šťávy
rostlinný olej na smažení (ne olivový)
bílý jogurt na zakrytí naloženého masa
pepř
sůl
Směs koření
2 lžičky zázvoru
½ lžičky drceného koriandru
1 lžička chilli
1 lžička cuminu
½ lžičky drceného kmínu
¼ lžičky skořice
Všechny suroviny dát do misky, promíchat.
Maso dát do menšího hrnce, opepřit, osolit, promíchat.
Maso posypat kořením, promíchat, přidat citrónovou šťávu, česnek, cibuli, promíchat.
Maso zalít bílým jogurtem tak, aby maso bylo zcela zakryté.
Vložit do lednice, marinovat 12 – 48 hodin. Při delším marinování kontrolovat, zda je maso zcela zakryté.
Maso vyndat z lednice, z povrchu masa odstranit jogurt, není třeba přehnaně důsledně.
Ve větším kastrolu rozehřát 2 lžíce oleje, přidat maso, prudce osmažit.
Zalít maso do ¾ horkým vývarem, při mírné teplotě dusit 20 - 25 minut, míchat, podle potřeby dolít vývar.
Příloha: vařená rýže.
Víno: Veltlínské zelené, pozdní sběr.