1 polovina očištěného kapra, 1,2 kg
4 dcl bílého vína (Müller Thurgau)
4 dcl rybího vývaru
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce sádla
3 rajčata, oloupat, odstranit bílou dužinu, drobně nakrájet
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžička kmínu
½ lžičky cukru
1 citrón, nakrájet na osminky
2 lžíce zelené petržele, drobně nakrájet
1 lžíce másla
pepř
sůl
alobal
Pekáč vyložit alobalem, alobal potřít změklým máslem, posypat pepře, solí.
Maso opepřit, okmínovat, osolit, obalit v hladké mouce
Ve větší pánvi rozehřát sádlo, maso prudce osmažit z obou stran, přendat do pekáče.
Na pánev přidat rajčata, rajčatový protlak, cukr, víno, zredukovat na polovinu, přidat vývar, přivést k varu, obsah pánve přendat do pekáče.
Pekáč zakrýt, dát do trouby rozehřáté na 180°C, dusit 15 minut.
Maso osolit.
Příloha: vařené brambory.