1 kuře, vykostit, rozdělit na porce
2 cibule, nakrájet na kolečka
5 rajčat, oloupat, odstranit bílou dužinu, hrubě nakrájet
2 papriky, nakrájet na proužky
1 lžíce kvalitního rajčatového protlaku
3 stroužky česneku, nakrájet na tenké plátky
2 lžíce sádla
drůbeží vývar na podlití
5 zrnek pepře
1 bobkový list
pepř
sůl
V kastrolu rozehřát sádlo, přidat porce kuřete, smažit na každé straně 4 minuty.
Porce vyjmout, položit na talíř.
Do kastrolu dát cibuli, smažit 2 minuty, míchat, přidat papriky, smažit 2 minuty, přidat rajčata, celý pepř, bokový list, sůl, porce kuřete, dusit 25 minut, nebo až jde maso od kosti.
Příloha: vařené brambory, pečené brambory, rýže.
Víno: Sauvignon.