4 pstruzi
svazek rukoly
svazek jarní cibulky, drobně nakrájet
12 hlaviček žampiónů, oloupat, nakrájet na plátky
12 středních brambor, uvařit ve slupce, nechat vychladnout, nakrájet na plátky
8 větších plátků baklažánu, osolit, dát na 20 minut stranou
2 dcl bílého vína (Müller Thurgau, Pálava)
80 ml smetany na šlehání
drobně strouhaná kůra z jednoho citrónu
máslo na smažení
pepř
sůl
Z plátů baklažánu odstranit vodu.
Na pánev rozehřát malé množství másla, přidat baklažán, prudce osmažit z obou stran.
Pstruzi
Pstruhy vykostit.
Filety opepřit, osolit, posypat citrónovou kůrou, poklást lístky rukoly, zavinout, závitek upevnit nití.
Na pánvi rozpustit část másla, přidat závitky, smažit zakryté ze všech stran, celkem 8 minut.
Brambory
Na velké pánvi rozpustit část másla, přidat cibulku, kmín, žampióny, smažit 3 minuty, míchat.
Přidat víno, zredukovat.
Přidat brambory, smetanu, provařit, dochutit pepřem, solí.
Prezentace: na střed talíře položit dva plátky baklažánu, na baklažán položit dva závitky, vedle položit porci brambor s houbami a smetanou, přidat čtvrtku citrónu
Víno: Ryzlink rýnský, pozdní sběr.