1 králík, rozdělit na logické díly, (obě části svaloviny hřbetu přepůlit)
hladká mouka na obalení dílů králíka
2 konzervy rajčat, každá 400 g/240 g
0,5 dcl masového vývaru
1 dcl bílého vína (Müller Thurgau)
4 sušená rajčata, drobně nakrájet
1 cibule drobně nakrájet
4 stroužky česneku, drobně nakrájet
1 + 1 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
1 lžička provensálského koření
1 lžička tymiánu
1 lžička šalvěje
pepř
sůl
Části králíka opepřit, osolit, dobře obalit v mouce.
Ve velkém kastrolu rozehřát 1 lžíci másla, olivový olej, prudce osmažit části králíka, přendat na talíř, přikrýt alobalem.
Do kastrolu přidat 1 lžíci másla, cibuli, smažit 2 minuty, míchat.
Přidat česnek, když zavoní, přidat víno, zcela zredukovat.
Přidat konzervovaná rajčata, rozmačkat.
Přidat sušená rajčata, provensálské koření, tymián, šalvěj, pepř, sůl, vývar, promíchat.
Přidat osmažené části králíka, dusit 25 minut, občas zamíchat.
Příloha: bílé pečivo.
Víno: Modrá frankovka; Frankovka; Svatovavřinecké.