(candát, pstruh)
Ryba
4 filety z lososa
2 dcl bílého vína (Müller Thurgau)
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
bílý pepř
sůl
Zelenina
1 menší mrkev, nakrájet na tenké krátké proužky
1 kus celeru, nakrájet na tenké krátké proužky
1 petržel, nakrájet na tenké krátké proužky
šťáva ze dvou citrónů
1 lžička cukru
5 zrnek celého černého pepře
3 zrnka nového koření
1 bobkový list
1 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
mletý bílý pepř
sůl
Omáčka s koprem
1 lžička majonézy
1 lžíce bílého pepře
kopr
½ dcl bílého vína
špetka cukru
bílý pepř
sůl
Zelenina
Na pánvi rozehřát 1 lžíci másla, přidat zeleninu, osmažit.
Do kastrolu dát osmaženou zeleninu, přidat koření, šťávu z jednoho citrónu, cukr, sůl.
Zalít vařící vodou jen, aby byla zelenina ponořená, dusit 2 minuty.
Slít, zeleninu dát do misky, vyndat koření, přelít šťávou z jednoho citrónu, olivovým olejem, dát vychladit.
Ryba
Než se zelenina vychladí, naložit rybu.
Filety nakrájet na menší porce, opeřit, osolit, dát do misky, přelít vínem, marinovat 2 hodiny.
Na pánvi rozehřát máslo, přidat olivový olej, filety osmažit, z každé strany 3 minuty.
Omáčka
Všechny suroviny dát do misky, smíchat, dochutit pepřem, solí.
Prezentace: porce ryby posypat zeleninou julienne, vedle dát porci omáčky.
Víno: Rulandské šedé, pozdní sběr.