1 mladá kachna
0,5 l drůbežího vývaru
3 lžíce drobně krájené zelené petržele
150 g černých oliv bez pecek, olivy přepůlit, polovinu z nich drobně nakrájet
100 g sušené hovězí šunky, drobně nakrájet
2 dcl bílého vína ((Müller Thurgau)
0,5 kg cherry rajčat, přepůlit
4 sušená rajčata, drobně nakrájet (nemusí být)
1 cibule, drobně nakrájet
1 stonek celeru, nastrouhat na tenké plátky
1 mrkev, nastrouhat na tenké plátky
2 stroužky česneku, nakrájet na tenké plátky
1 lžička sušeného rozmarýnu
1 bobkový list
stolní olej (ne olivový)
pepř
sůl
Kachnu nakrájet na logické díly, opepřit, osolit.
Smíchat drobně krájené olivy, mrkev, celer, sušenou šunku, cibuli, česnek, rozmarýn, 2 lžíce oleje.
Směs dát do většího kastrolu, pomalu smažit 4 minuty, míchat.
Přidat díly kachny podlít vínem, víno nechat vyvařit
Přidat vývar, bobkový list, cherry rajčata, sušená rajčata, pepř, sůl, pepř, pomalu dusit doměkka, trvá cca 1 hodinu.
Přidat zbylé olivy, dusit 10 minut.
Prezentace: porce kachny dát na talíř, posypat zelenou petrželí.
Příloha: bageta.
Víno: Rulandské modré.