250 g masa z hlavy a laloku
150 g škvařeného střevního sádla včetně umletých střevních škvarků
150 g plíčků
300 kg vařených krup
2 dcl krve
0,5 dcl l vývaru z ovařených vnitřností
0,5 lžičky pepře
0,5 lžičky mletého nového koření
¼ lžičky mletého zázvoru
15 g soli
Na vaření masa a nožiček
2 mrkve
2 petržele
3 bobkové listy
10 zrnek pepře
4 zrnka nového koření
sůl
Do většího hrnce nalít vodu, osolit, přivést k varu. (Vody jen tolik, aby maso bylo ponořené.)
Přidat maso z hlavy, laloku, plíce.
Přidat hrubě krájenou mrkev, petržel, bobkový list, pepř, nové koření.
Mírným varem vařit, až maso změkne.
Uvařené maso nakrájet na kostičky 0,5 cm, dát do mísy, plíce umlít
Maso, mleté plíce vložit do mísy, přidat kroupy, pepř, nové koření, zázvor, sůl, scezenou krev, vývar, promíchat.
Plnit do střívek.
Masový vývar přivést k varu, vložit jelita, snížit teplotu na 90°C, vařit 20 minut.
Jelita jsou vařená, když po propíchnutí nejsilnější části jelita zůstane špejle čistá, z jelita nesmí vytékat růžová šťáva.