Vložky jsou tepelně zpracované potraviny, které jsou vkládány do polévek těsně před podávání. 
 Zavářky jsou zavařovány přímo v polévce.
Vložky
 Zelenina, rýže, kroupy, játrové knedlíčky, žemlové knedlíčky, masové knedlíčky, noky, vaječné svítky, vaječná sedlina, nudle.
 Zavářky
Rýže, krupice, pohanka.
Přísady
Zelené natě se používají jako přísady do již hotové polévky a jsou vkládány do servírovací nádoby – talíř, šálek. Přísady jsou petrželová nať, drobně krájená; kadeřavá petržel, lístky; kopr, drobně krájený; celerová nať, mladé lístky; estragon, lístky, atd.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál



 



