Hřebenatka svatojakubská (mušle svatého Jakuba)
Mušle lze koupit buď v lastuře (ty mají oranžovou a bílou část, oranžovou část je pak třeba odstranit), nebo vykuchané v rybárnách nebo větších obchodech.
6 ks hřebenatek
150 g zelených fazolek
8 cherry rajčat, rozpůlit
2 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce másla na osmažení mušlí
200 g másla
olivový olej
bílý pepř
sůl
1. Mušle trochu osolit.
2. Na pánvi rozpustit máslo, mušle zprudka osmažit, ale nechat nepropečené, aby byly šťavnaté, mušle vyndat.
3. Do výpeku po mušlích přidat fazolky, rajčata osmažit, přidat pepř, sůl.
4. Omáčka: přepustit máslo, přidat citrónovou šťávu, promíchat.
Víno: Chardonnay, pozdní sběr.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál







