1 kg vepřových jater, nakrájet na hranolky
3 cibule, drobně nakrájet
2 lžíce sádla
1 l masového vývaru
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce másla
½ lžičky drceného kmínu
pepř
sůl
Připravit jíšku: mouku krátce opražit v kastrolku, přidat máslo, smažit 1 minutu, míchat, zředit polovinou vývaru, pomalu vařit, míchat.
V kastrolu rozehřát sádlo, přidat cibuli, kmín, pepř, smažit, až cibule začne mírně žloutnout, přidat játra, smažit, míchat.
Podlít částí horkého vývaru, játra dusit doměkka.
Játra vyndat do nového kastrolu.
Ke šťávě po játrech přidat zředěnou jíšku, vařit 35 minut.
Provařenou omáčku přecedit na játra, dochutit pepřem, solí.
Příloha: vařená rýže, vařené brambory, šťouchané brambory.