500 g rajčat, oloupat, odstranit bílou dužinu, drobně nakrájet
2 velké papriky, drobně nakrájet
150g kapie nebo červené papriky
4 sušené chilli papričky
1 velká cibule, drobně nakrájet
3 stroužky česneku, drobně nakrájet
75g cukru
1 lžíce octa
4 dcl masového vývaru
2 lžíce másla
1 hrst zelené drobně krájené petržele
pepř
sůl
Rajčata rozvařit s cukrem asi 10 – 15 minut.
Papriky nebo kapie opéct v troubě, odstranit slupku, drobně nakrájet, přidat k rajčatům.
Na pánvi rozehřát máslo, přidat cibuli, smažit, až cibule začne mírně žloutnout, přidat česnek, když zavoní, směs přidat k rajčatům a rozmixovat.
Přidat ocet, vývar.
Redukovat na požadovanou hustotu, přidat petržel, případně dochutit pepřem, solí.
K hovězím a vepřovým masům.
(Po vyjmutí z trouby dát papriky na 5 minut do igelitového pytlíku, pak jede slupka dobře oddělit.)