- 0,5 kg čočky, přebrat, propláchnout
- 2 cibule, drobně nakrájet
- 2 lžíce sádla
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce octa
- pepř
- sůl
Čočku není třeba namáčet.
V malém kastrolku opražit mouku, mouku odsypat na talířek.
Do kastrolku vložit lžíci másla, rozehřát, přidat 1 nakrájenou cibuli, smažit 3 minuty, míchat.
Přidat mouku, míchat 40 vteřin, zředit studenou vodou.
Čočku dát do hrnce, zalít vodou, aby byla ponořená, přivést k varu, slít. Tento krok částečně omezí nadýmání.
Čočku dát do čistého kastrolu, zalít studenou vodou, vařit.
Když se voda začne vařit, přidat cibulovou jíšku, vařit, až čočka změkne, míchat.
Dochutit octem, pepřem a solí.
Na pánvi rozehřát sádlo, přidat cibuli, samžit, až začne mírně žloutnout.
Prezentace: jednotlivé porce přelít částí rozehřátého sádla s osmaženou cibulí.