500 g čerstvých hřibovitých hub, očistit, nakrájet na plátky
2 lžíce sádla
2 cibule, drobně nakrájet
2 stroužky česneku, rozmačkat
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
zeleninový vývar na ředění jíšky
2 lžičky mleté papriky
½ lžičky kmínu
pepř
sůl
Připravit jíšku: v kastrolu krátce opražit mouku, přidat máslo, míchat 1 minutu, zředit vývarem, vařit 25 minut.
V kastrolu rozehřát sádlo, přidat cibuli, smažit, až začne cibule mírně hnědnout, přidat mletou papriku, kmín, pepř, sůl, míchat, přidat trochu vývaru, promíchat, přidat houby, dusit 10 minut.
Přidat provařenou zředěnou jíšku, dusit dalších 10 minut, přidat rozmačkaný česnek, dochutit pepřem, solí. Provařit.
Příloha: vařené brambory, rýže.
Víno: Frankovka.