- 4 vepřové řízky, naříznout kraje
- 0,5 dkg špeku, nakrájet na kostičky
- 1 cibule, drobně nakrájet
- 1 zelená paprika, nakrájet na proužky
- 1 kapie, nakrájet na proužky
- 2 stroužky česneku, drobně nakrájet
- šťáva z 1 citrónu
- 0,5 rajčat, oloupat, odstranit bílou dužinu, drobně nakrájet
- 1 dcl červeného vína
- 2 lžičky sladké papriky
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 dcl červeného vína
- 2 dcl hovězího vývaru
- 1 bobkový list
- pepř
- sůl
- 2 lžíce sádla
- 2 lžíce másla
1. Maso pokapat citrónovou šťávou, osolit, opepřit, obalit v mouce.
2. Smíchat víno, koření, česnek, maso pokapat citrónem, dát na tři hodiny do marinády.
2. Maso osušit, v kastrole, rozpustit sádlo, osmažit špek, přidat maso osmažit 6 minut na každé straně.
3. Maso vyndat, přidat máslo, papriku, kapii, sladkou papriku, cibuli, osmažit, přidat bobkový list, přidat víno, zredukovat na polovinu česnek, rajčata, vložit maso, podlévat vývarem.
Příloha: vařené, opečené, šťouchané brambory.
Víno: Rulandské bílé, pozdní sběr; Rulandské šedé, pozdní sběr.