1 kg hovězího zadního
80 g špeku, nakrájet na klínky, dát do mrazáku
2 velké cibule, drobně nakrájet
2 velké cibule, nakrájet na kolečka, přepůlit
2 lžíce sádla
hovězí vývar na podlití
zázvor na obalení klínků špeku a masa
pepř
sůl
Klínky špeku obalit v zázvoru, maso prošpikovat.
Maso opepřit, osolit, obalit v zázvoru.
V tlakovém hrnci rozehřát lžíci sádla, přidat maso osmažit prudce ze všech stran, maso vyndat na talíř.
Do tlakového hrnce přidat drobně krájenou cibuli, smažit 4 minuty, míchat.
Přidat maso, podlít přiměřeným množstvím horkÉHOvývarU, dusit 40 minut.
Maso vyndat na talíř, nechat 5 minut stát, pak maso nakrájet na plátky.
Do pekáče přelít obsah tlakového hrnce, přidat na kolečka krájenou cibuli, přidat plátky masa.
Pekáč vložit do trouby rozehřáté na 170°C, péct, až maso ztmavne, maso v průběhu pečení obrátit, případně podlít horkým vývarem.
Příloha: bramborový knedlík.
Víno: Moravia; André.