Krevety, špagety, rajčata, fenykl, olivy, olivový olej, ideální letní večeře. Krevety by si žádaly Chardonnay, ale v pokrmu jsou černé olivy a rajčata, proto zvolíme Modrý Portugal, pozdní sběr. I když vhodná volba by byl i Neronet, pozdní sběr.
500 g krevet, oloupat
500 g špaget
2 dcl drůbežího vývaru
4 rajčata, oloupat, odstranit bílou dužinu, nakrájet na proužky
1 menší fenykl, podélně nakrájet na osminky
3 lžíce černých oliv
6 stroužků česneku, nakrájet na plátky
2 lžíce másla
3 lžíce olivového oleje
1 lžička provensálského koření
pepř
sůl
Uvařit špagety.
Na velké pánvi rozehřát máslo, přidat krevety, smažit, až mírně zrůžoví a začnou se kroutit.
Přidat fenykl, česnek, když česnek zavoní, přidat olivy, rajčata, provensálské koření, pepř, sůl, vývar, 4 minuty míchat.
Přidat scezené špagety, olivový olej, promíchat, dochutit pepřem, solí.
Víno: Modrý Portugal.