Vytisknout

FILÁTKA Z BÍLÉ RYBY S OMÁČKOU BURRE BLANCHE KLASIK

  • filátka z ryby
  • máslo
  • bílý pepř
  • citrónová šťáva
  • pepř
  • sůl

1. Filátka osolit, opepřit, pokapat citrónovou šťávou, nechat hodinu ležet.
2. Osmažit na pánvi, 5 minut na každé straně.

Omáčka

  • 1 hrnek smetany ke šlehání
  • ½ hrnku bílého vína
  • šťáva z ½ citrónu (nebo víc)
  • ½ hrnku šalotky, drobně nakrájet
  • celý pepř
  • 6 dkg másla, nakrájet na kousky
  • bílý pepř
  • sůl

1. Do kastrolu dát víno, přidat cibuli, celý pepř, přivést k varu, zredukovat na ¼.
2. Přidat vývar, celý pepř, zredukovat na ½.
3. Přidat šlehačku, přivést k varu, zmírnit oheň, dobře promíchat.
4. Přidávat máslo, každý kousek vmíchávat zvlášť.
5. Přidat citrón, bílý pepř, sůl.
Příloha: vařené brambory.