- filátka z ryby
- máslo
- bílý pepř
- citrónová šťáva
- pepř
- sůl
1. Filátka osolit, opepřit, pokapat citrónovou šťávou, nechat hodinu ležet.
2. Osmažit na pánvi, 5 minut na každé straně.
Omáčka
- 1 hrnek smetany ke šlehání
- ½ hrnku bílého vína
- šťáva z ½ citrónu (nebo víc)
- ½ hrnku šalotky, drobně nakrájet
- celý pepř
- 6 dkg másla, nakrájet na kousky
- bílý pepř
- sůl
1. Do kastrolu dát víno, přidat cibuli, celý pepř, přivést k varu, zredukovat na ¼.
2. Přidat vývar, celý pepř, zredukovat na ½.
3. Přidat šlehačku, přivést k varu, zmírnit oheň, dobře promíchat.
4. Přidávat máslo, každý kousek vmíchávat zvlášť.
5. Přidat citrón, bílý pepř, sůl.
Příloha: vařené brambory.