- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce másla
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 velké cibule, nakrájet na tenká kolečka
- 0,5 kg rajčat, oloupat, nakrájet na plátky
- 2 bobkové listy
- 1 citrón, nakrájet na tenké plátky, přepůlit
- 1 ryba cca 2 kg
- 1,5 kg brambor, uvařit ve slupce, oloupat
- 2 dcl bílého vína
- pepř
- sůl
- zelená petržel, drobně nakrájet
1. Předehřát troubu na 200°C.
2. Rybu naříznout šikmými řezy, opepřit, osolit, do řezů vložit petržel, plátky citrónu, přelít 1 lžící oleje.
3. V pekáči rozehřát máslo, 1 lžíci olivového oleje, osmažit cibuli, až změkne.
4. Přidat rajčata, bobkový list, přidat rybu.
5. Péct v troubě 20 minut.
Příloha: vařené brambory.