Vytisknout

RYBÍ FILÉ V ZELENINOVÉM SALÁTU

Salát

  • 1 ledový salát, drobněji nakrájet
  • 2 salátové okurky, neloupat, podélně rozkrojit, odstranit semínka, nakrájet na kostičky
  • 4 rajčata, odstranit dužinu, nakrájet na kostičky
  • 3 žluté nebo červené papriky, nakrájet na kostičky 

Všechno promíchat

Zálivka

  • 8 lžic rostlinného oleje
  • 2 lžičky cukru
  • 2 lžíce plnotučné (dijonské) hořčice
  • šťáva z ½ citrónu
  • bílý pepř mletý
  • sůl

Všechno promíchat.

Ryba

  • 8 filetů z ryby
  • 8 plátků sušené šunky
  • 1 lžíce másla
  • 1 dcl bílého vína
  • provensálské koření
  • saturejka
  • bílý pepř mletý
  • černý pepř mletý
  • sůl

1. Maso okořenit, opepřit bílým pepřem, posolit.
2. Na maso zabalit do šunky, převázat nití.
3. Alobal z jedné strany potřít máslem, posolit, posypat černým pepřem, alobal vložit do pekáče, potřenou stranou nahoru.
4. Zabalené filety naskládat do pekáče, přidat zbytek másla, podlít vínem nebo vodou, zakrýt alobalem.
5. Dusit/smažit při teplotě 160°C cca 10 - 15 minut.
6. Na talíř dát salát, přelít zálivkou.
Prezentace: na salát položit 2 závitky ryby, přelít výpekem.
Víno: Ryzling vlašský.