Vytisknout

ZÁVITKY ZE PSTRUHA II.

 

  • 5 pstruhů, vykostit
  • 10 velkých plátků anglické slaniny
  • 100 g konzervovaných broskví, nakrájet na klínky
  • 50 g rozinek
  • máslo na smažení
  • 1 lučina
  • 10 dkg nivy, nastrouhat
  • 2 dcl bílého vína
  • 1 citrón
  • ledový salát
  • bílý pepř
  • sůl

1. Filátka osolit, opepřit, pokapat citrónovou šťávou.
2. Smíchat lučinu s nivou
2. Na ploché talíře položit anglickou slaninu, na ní jednotlivá filátka.
3. Filátka potřít lučinou, přidat rozinky, broskve.
4. Filátka zavinout, zavinutá filátka zabalit do anglické slaniny.
5. Závitky naskládat do pekáče, zalít vínem. Vložit do trouby předehřáté na 180°C, péct 15 minut.
Prezentace: závitky vložit na proužky hlávkového salátu, příloha osmažené bílé pečivou.
Víno: Ryzling vlašský, kabinet.