Vytisknout

RYBA SE SMETANOVOU OMÁČKOU, KREVETY A MANDLE

  • 0,75 kg filetů z bílé ryby
  • krevety
  • velká cibule, drobně nakrájet
  • 4 lžíce másla
  • 4 dcl rybího vývaru
  • 2 dcl vína rosé
  • 1 kelímek smetany na šlehání
  • 2 lžíce hladké mouky
  • provensálské koření
  • 1 chilli paprička
  • bílý pepř
  • sůl

1 lžíce mandlí, spařit, oloupat
1 lžíce mandlových lupínků
dílky mandarinek z kompotu
1. Filety opepřit, osolit, obalit v mouce.
2. Na hlubší pánvi rozpustit 2 lžíce másla, přidat rybu, osmažit, 3 minuty z každé strany.
3. Na pánev přidat 1 lžíci másla, cibuli, osmažit, přidat krevety, krátce osmažit.
4. Přidat víno, provensálské koření, papričku, zredukovat na ½, vyjmout krevety.
5. Přidat vývar, zredukovat na ½, přidat smetanu, mandle, provařit.
6. Přidat ryby, krevety, prohřát. 
Příloha: rýže, bílé pečivo.
Víno: Zweigeltrebe, růžové, pozdní sběr.