Vytisknout

KAPŘÍ KARBANÁTKY

  • 40 dkg kapra bez kůže a bez kostí, drobně nakrájet
  • 8 dkg másla
  • 2 žloutky
  • 35 dkg brambor, uvařit, prolisovat
  • 3 dkg strouhanky do karbanátků + další na obalení
  • hladká mouka na obalování karbanátků
  • ¼ lžičky muškátový oříšku
  • zelená petržel, drobně nakrájet
  • 1 vejce a 2 bílky, ušlehat
  • sádlo na smažení
  • pepř
  • sůl

1. Máslo v misce našlehat, přidat žloutky, strouhanku, brambory, kapří maso, sůl, pepř, ostatní koření, promíchat.
2. Na vále připravit karbanátky, obalit v hladké mouce, ve vajíčku se žloutky a strouhance.
3. Na pánvi rozpustit sádlo, osmažit karbanátky.
Příloha: bramborová kaše, vařené brambory.
Víno: Veltlínské červené rané.