- 40 dkg kapra bez kůže a bez kostí, drobně nakrájet
- 8 dkg másla
- 2 žloutky
- 35 dkg brambor, uvařit, prolisovat
- 3 dkg strouhanky do karbanátků + další na obalení
- hladká mouka na obalování karbanátků
- ¼ lžičky muškátový oříšku
- zelená petržel, drobně nakrájet
- 1 vejce a 2 bílky, ušlehat
- sádlo na smažení
- pepř
- sůl
1. Máslo v misce našlehat, přidat žloutky, strouhanku, brambory, kapří maso, sůl, pepř, ostatní koření, promíchat.
2. Na vále připravit karbanátky, obalit v hladké mouce, ve vajíčku se žloutky a strouhance.
3. Na pánvi rozpustit sádlo, osmažit karbanátky.
Příloha: bramborová kaše, vařené brambory.
Víno: Veltlínské červené rané.