- 1 kg vařeného kapra, bez kostí, nakrájet na kostky, osolit, opepřit, posypat moukou
- 15 dkg špeku, drobně nakrájet
- 1 lžička cukru
- 2 lžíce sádla
- 0,4 kg cibule, drobně nakrájet
- 3 stroužky česneku, prolisovat
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 chilli paprička
- 5 zrnek celého pepře
- 1 bobkový list
- 1 lžíce hladké mouky
- 0,5 l rybího vývaru
- pepř
- sůl
1. V kastrole zkaramelizovat cukr, přidat sádlo, špek, přidat cibuli, nechat mírně zhnědnout, přidat česnek, přidat papriku,
mouku, promíchat, zředit vývarem,
2. Přidat koření, dusit 25 minut.
3. Na pánvi rozpustit lžíci sádla, krátce osmažit rybu.
4. Rybu přidat do kastrolu a ještě 8 minut provařit.
Příloha: chleba.
Víno: Neuburgské, kabinet.