Vytisknout

ZÁVITKY Z MOŘSKÉHO JAZYKA

900 g filetů z mořského jazyka
4 šalotky, drobně nakrájet
3 dcl rybího vývaru
1 dcl bílého vína (Sylvánské zelené)
150 g hub, nakrájet na plátky
3 lžíce másla
2 lžíce zelené petržele, drobně nakrájet
pepř
sůl

Na pánvi rozehřát je 2 lžíce másla, přidat šalotky, smažit 2 minuty, nemíchat, pouze prohodit, přidat šalotky, smažit 3 minuty, míchat.
Přidat petržel, pepř, sůl, promíchat.
Filety opepřit, osolit, položit na ně směs smažených hub a šalotky zavinout.
Na dno pekáče položit alobal, alobal potřít máslem, posypat pepřem a solí, naskládat zavinuté filety.
Přidat víno, na plotně víno zredukovat na 1/3, přidat vývar.
Pekáč vložit do trouby rozehřáté na 180°C, péct 15 minut.
Vyjmout filety, šťávu scedit do menšího kastrolu, přivést k varu, odstavit z plotny, vmíchat lžíci másla, dochutit pepřem, solí.
Příloha: vařená rýže.
Prezentace: na talíř položit dva závitky, vedle porci rýže. Rybu přelít šťávou, posypat zelenou petrželí.
Víno: Sylvánské zelené