Vytisknout

JÁTRA (králičí) S CIBULÍ A MARMELÁDOU

  • 200 g jater
  • 3 cibule, drobně nakrájet
  • 2 lžíce sádla
  • 1 lžička cukru
  • 3 dcl červeného vína
  • 1 lžíce višňové marmelády
  • 4 plátky anglické slaniny
  • 200 g jater
  • ¼ lžičky šalvěje
  • pepř
  • sůl

Pro podávání

  • hlávkový salát
  • dílky pomeranče
  • kysaná smetana


1. Na pánvi zkaramelizovat cukr.
2. Přidat 1 lžíci sádla, cibuli, osmažit.
3. Přidat víno, zredukovat na ½. 
4. Přidat marmeládu, rozpustit, opepřit, osolit.
5. Na jiné pánvi rozehřát 1 lžíci sádla, přidat slaninu, osmažit, vyndat, dát okapat.
6. Na pánev po slanině přidat šalvěj, játra, osmažit, vyndat na talíře, osolit.
Prezentace: na játra dát slaninu, přelít smetanou, obložit salátem a dílky pomeranče.
Víno: Rulandské modré.