- 200 g jater
- 3 cibule, drobně nakrájet
- 2 lžíce sádla
- 1 lžička cukru
- 3 dcl červeného vína
- 1 lžíce višňové marmelády
- 4 plátky anglické slaniny
- 200 g jater
- ¼ lžičky šalvěje
- pepř
- sůl
Pro podávání
- hlávkový salát
- dílky pomeranče
- kysaná smetana
1. Na pánvi zkaramelizovat cukr.
2. Přidat 1 lžíci sádla, cibuli, osmažit.
3. Přidat víno, zredukovat na ½.
4. Přidat marmeládu, rozpustit, opepřit, osolit.
5. Na jiné pánvi rozehřát 1 lžíci sádla, přidat slaninu, osmažit, vyndat, dát okapat.
6. Na pánev po slanině přidat šalvěj, játra, osmažit, vyndat na talíře, osolit.
Prezentace: na játra dát slaninu, přelít smetanou, obložit salátem a dílky pomeranče.
Víno: Rulandské modré.