Vytisknout

HOVĚZÍ SRDCE NA PÁNVI NA BÍLÉM VÍNĚ

  • půlka srdce, nakrájet na silné plátky
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 cibule, drobně nakrájet
  • 4 stroužky česneku, drobně nakrájet
  • 2 dcl bílého vína
  • hovězí vývar
  • 1 lžíce drobně krájené zelené petržele
  • pepř
  • sůl

1. Nakrájené srdce osolit a obalit v mouce.
2. Osmažit cibuli, přidat česnek, když zavoní, přidat maso, osmažit.
3. Přidat víno, zredukovat na 1/3.
4. Přidat vývar, aby maso bylo z ½ ponořené, zakryté dusit cca 15 minut, podlévat podle potřeby.
5. Odkrýt poklici, přidat petržel, šťávu nechat zredukovat na požadovanou hustotu.
Příloha: osmažené bílé pečivo.
Víno: Tramín.