Vytisknout

RAKOVNICKÉ MASOVÉ NUDLIČKY S NIVOU

  • 750g vepřové kýty, nakrájet na nudličky
  • 2 lžíce sádla
  • 100g pórku, nakrájet na proužky
  • 150g žampionů, rozpůlit
  • 1 lžíce másla
  • 1 dcl bílého vína (nemusí být)
  • 150 g nivy, nastrouhat
  • 200 g kysané smetany
  • 2 rajčata, oloupat odstranit bílou dužinu, drobně nakrájet
  • 1 hrnek drůbežího vývaru
  • ¼ lžičky muškátového květu
  • celý pepř
  • bílý pepř
  • sůl

1. Na pánvi rozehřát vždy část sádla a po částech smažit maso, dát do sítka okapat.
2. Na zbylém sádle osmažit žampióny, dát okapat.
3. V kastrolu rozehřát máslo, osmažit pórek, přidat rajčata, houby, víno, zredukovat na 1/3.
4. Přidat muškátový květ, celý pepř, vývar, maso, dusit do měkka.
5. Přidat nastrouhanou nivu, promíchat, odstavit z ohně, vmíchat smetanu.
Příloha: vařená rýže, vařené brambory, pečené brambory, šťouchané brambory.
Víno: Cabernet Sauvignon.