Vytisknout

RAKOVNICKÉ MASOVÉ NUDLIČKY

  • 750g vepřové kýty, nakrájet na nudličky
  • 2 lžíce sádla
  • 100g cibule, nakrájet na proužky
  • 150g žampionů, rozpůlit
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 hrnek hovězího vývaru
  • 3 rajčata, oloupat, odstranit bílou dužinu, drobně nakrájet
  • ½ lžíce hořčice
  • 100g sterilovaných okurek, drobně nakrájet
  • 2 kapie, (červenou papriku), nakrájet na proužky
  • pepř
  • sůl

1. Nakrájené maso promíchat s moukou.
2. Na pánvi rozehřát vždy část sádla a po částech smažit maso, dát do sítka okapat.
3. Na zbylém sádle osmažit žampióny, dát do sítka okapat.
4. V kastrolu rozehřát máslo, osmažit kapie, přidat cibuli, osmažit, přidat rajčata, houby, vývar dusit 5 minut.
5. Přidat maso, sterilované okurky, dusit do měkka, promíchat.
Příloha: rýže, vařené brambory, pečené brambory.
Víno: Rulandské modré.