Vytisknout

RAKOVNICKÁ VEPŘOVÁ PANENKA V MEDOVÉ A PÁLIVÉ MARINÁDĚ

  • plátky vepřové panenky silné 3 cm (dle počtu osob)
  • máslo
  • špek, drobně nakrájet
  • pepřová marináda s česnekem:
  • 2 dl oleje
  • ½ lžíce bílého pepře
  • 4 stroužky česneku, rozmačkat
  • sůl

Promíchat.

Na medovou marinádu s česnekem a chilli

  • 1 dl oleje
  • 2 lžíce medu
  • 4 stroužky česneku, rozmačkat
  • 2 sušené papričky, rozmačkat
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 4 lžíce sojové omáčky
  • sůl

Promíchat.

1. Plátky nenaklepávat, potřít marinádami, dát odležet.
2. Smažit na pánvi na másle a špeku nebo grilovat.
Příloha: pečené brambory, bílé pečivo.
Víno: Neuburgské, pozdní sběr.